• Preț redus

Informatica - Curs pentru clasele a IX-a si a X-a (limbajul C++ standard)

37,14 Lei
27,14 Lei (TVA inclus)
Reducere: 10,00 Lei

Autor: Tudor Sorin

Include conţinuturile manualelor pentru clasele a IX-a şi a X-a, respectând programa şcolară aflată în vigoare.

Motivul apariţiei prezentului curs este dat de dorinţa autorului de a prezenta unitar atât algoritmii şi structurile de date cerute de programă, cât şi limbajul actual C++. Pentru a scăpa de constrângerile programei, s-a preferat introducerea unor noţiuni strict necesare înţelegerii limbajului C++.

ISBN: 978-973-88037-4-9

Nr. de pagini: 320

Format: electronic, pdf

  • 3-D Secure (card bancar) 3-D Secure (card bancar). Plata online este realizată prin intermediul sistemului oferit de euplatesc.ro. Puteți folosi și cardurile Pluxee!
  • PDF *.pdf / digital. Livrarea cărţilor este efectuată exclusiv în format electronic.
  • PDF Primești cărțile imediat în contul tău de utilizator!

Include conţinuturile manualelor pentru clasele a IX-a şi a X-a,
respectând programa şcolară aflată în vigoare.

Motivul apariţiei prezentului curs este dat de dorinţa autorului de a prezenta unitar atât algoritmii şi structurile de date cerute de programă, cât şi limbajul actual C++. Pentru a scăpa de constrângerile programei, se pare, gandită mai mult pentru limbajul Pascal, s-a preferat introducerea unor noţiuni strict necesare înţelegerii limbajului C++. Desigur, cursul poate fi parcurs fără aceste noţiuni, ca până acum, dar... este păcat.

În C/C++ se lucrează cu funcţii. Chiar "programul principal" este o funcţie. În schimb, conform programei şcolare, subprogramele se studiază în clasa a X-a. Pană atunci, elevii trebuie să folosească funcţii de mai multe ori, cum ar fi, de exemplu, pentru prelucrarea şirurilor de caractere. De asemenea, poate şi din perspectiva algoritmilor, ar fi util să se studieze funcţiile mai din timp.

Avem o problemă pentru care trebuie să se elaboreze un algoritm. Nu este mai bine ca, mai întâi, aceasta să fie descompusă în subprobleme pentru care, la implementare, să utilizăm funcții?

Studiul pointerilor şi referinţelor nu este de neglijat. În absenţa acestui studiu, este dificil ca elevii să înţeleagă, de exemplu, funcţiile care prelucrează un şir de caractere. Dincolo de utilitate, studiul lor reprezintă un exerciţiu excelent de logică.

În actuala programă studiul POO se face, opţional, în clasa a XII-a. Nu este cam târziu? Daca ar fi studiată din timp, mă refer la încapsulare, atunci s-ar înţelege cum se efectuează scrierile / citirile în C++. De asemenea, se poate lucra foarte usor cu metodele unei clase numită string.

Format: electronic, pdf

ISBN: 978-973-88037-4-9

Nr. de pagini: 320

curs_9_10_cuprins.pdf

Dimensiune: 114.53kb

S-ar putea să te intereseze și...
Manual de Informatica - clasa a X-a, Intensiv, Tehnici de Programare

Manual de Informatica - clasa a X-a, Intensiv, Tehnici de Programare

Preț de bază 37,14 Lei -10,00 Lei Preț 27,14 Lei
  • Preț redus
Manual de Informatica - clasa a XI-a, profilul Real (Pascal si C++)

Manual de Informatica - clasa a XI-a, profilul Real (Pascal si C++)

Preț de bază 37,14 Lei -10,00 Lei Preț 27,14 Lei
  • Preț redus