Bazele programarii in Java

21,01 Lei (TVA inclus)

Autori: Tudor Sorin, Vlad Tudor

Java este un limbaj actual, are o popularitate imensă, iar acest curs intensiv este util tuturor celor care vor să îl studieze. Limbajul este mai uşor ca C++-ul, iar programele sunt cu adevărat portabile.

ISBN: 978-973-7658-03-6

Nr. de pagini: 296

  • 3-D Secure (card bancar) 3-D Secure (card bancar). Plata este realizată prin intermediul sistemului oferit de platforma euplatesc.ro.
  • PDF Format *.PDF. Livrarea cărţilor este efectuată imediat în format electronic securizat din contul tău.

Java este un limbaj actual, are o popularitate imensă şi, astfel scăpăm de reproşurile unora că "limbajul studiat în liceu este depăşit". Limbajul este mai uşor ca C++-ul, iar programele sunt cu adevărat portabile.

Una dintre cerinţele care au stat la baza creării limbajului Java a fost aceea de a obţine un limbaj portabil. Aceasta înseamnă că un program scris pe un anumit calculator, pe care rulează un anumit sistem de operare, să poată rula fără modificări şi pe un alt calculator, pe care rulează alt sistem de operare. De exemplu, să se poate scrie un program care să fie rulat pe Windows şi pe Linux.

Mediul specific pentru un anumit sistem de operare conţine un compilator special creat pentru el. El preia programul din fişierul sursă şi "îl traduce" într-un cod anume, numit byte-code. Compilatorul este programul javac, iar fişierul compilat are extensia .class.

Programele în byte-code sunt rulate pe aşa numita Maşină Virtuală Java (JVM). Maşina virtuală Java este un suport software care trebuie să fie instalat pe calculatoarele care rulează astfel de fişiere. Când aţi instalat mediul Java, implicit aţi instalat şi maşina virtuală java. De altfel, maşina virtuală Java poate fi instalată şi în absenţa mediului de dezvoltare Java.

curs_java_cuprins.pdf

Dimensiune: 129.3kb

S-ar putea să te intereseze și...